Trasee ușoare pentru bicicletă în apropierea Bucureștiului

Bucureștiul, capitala vibrantă a României, este cunoscut pentru agitația sa urbană și ritmul alert al vieții de zi cu zi. Cu toate acestea, la doar o aruncătură de băț de oraș, se găsesc numeroase trasee de bicicletă care oferă un refugiu perfect pentru iubitorii de natură și ciclism. Aceste trasee ușoare sunt ideale pentru familii, începători sau pentru oricine dorește să se bucure de o plimbare relaxantă și reconfortantă pe două roți. În acest articol, vom explora câteva dintre cele mai atractive trasee pentru bicicletă din apropierea Bucureștiului.

Traseul Mogoșoaia – Buftea

Descriere

Unul dintre cele mai populare trasee pentru bicicliștii bucureșteni este cel care leagă Mogoșoaia de Buftea. Acest traseu este ideal pentru o excursie de o zi și oferă peisaje pitorești, liniște și posibilitatea de a vizita două locații istorice deosebite: Palatul Mogoșoaia și Palatul Știrbei din Buftea.

Distanță și dificultate

Traseul are aproximativ 20 de kilometri dus-întors și este considerat ușor, fiind potrivit pentru toate categoriile de cicliști. Drumul este asfaltat în mare parte, cu câteva porțiuni de drum pietruit, dar accesibil și confortabil.

Puncte de interes

 • Palatul Mogoșoaia: Un loc plin de istorie și cultură, perfect pentru o pauză de explorare și relaxare.
 • Parcul Mogoșoaia: Ideal pentru o scurtă oprire pentru picnic.
 • Palatul Știrbei: Un alt loc istoric important, situat în Buftea, ce merită vizitat.

Traseul Pădurea Băneasa

Descriere

Pădurea Băneasa este o adevărată oază de verdeață situată la nord de București. Traseele de bicicletă din această pădure sunt ideale pentru cei care doresc să evadeze din aglomerația orașului și să se bucure de natură.

Distanță și dificultate

Traseele din Pădurea Băneasa variază ca lungime, de la 5 kilometri până la 20 de kilometri, și sunt toate de dificultate ușoară. Potecile sunt bine întreținute și potrivite atât pentru începători, cât și pentru cicliștii mai experimentați.

Puncte de interes

 • Lacul Băneasa: Oferă o priveliște frumoasă și posibilitatea de a face o pauză pentru a admira peisajul.
 • Pădurea de stejari: Un loc perfect pentru a te bucura de umbră și răcoare în zilele calde.

Traseul Cernica – Pantelimon

Descriere

Traseul Cernica – Pantelimon este perfect pentru cei care doresc să combine ciclismul cu vizitarea unor locații naturale și culturale interesante. Acest traseu te poartă prin Pădurea Cernica și de-a lungul malului Lacului Pantelimon, oferind o experiență plăcută și relaxantă.

Distanță și dificultate

Traseul are aproximativ 15 kilometri dus-întors și este considerat ușor. Este potrivit pentru familii și începători, oferind drumuri asfaltate și poteci bine întreținute.

Puncte de interes

 • Mănăstirea Cernica: Un loc liniștit și plin de spiritualitate, perfect pentru o pauză de meditație.
 • Lacul Pantelimon: Ideal pentru o plimbare pe malul lacului sau pentru un picnic.

Traseul Snagov

Descriere

Snagov este o destinație populară pentru bucureșteni, cunoscută pentru Lacul Snagov și Mănăstirea Snagov. Traseul de bicicletă care te poartă prin această zonă este o combinație de natură, cultură și relaxare.

Distanță și dificultate

Traseul are aproximativ 25 de kilometri dus-întors și este de dificultate ușoară spre medie, fiind accesibil pentru toți cicliștii. Drumul este asfaltat, iar traficul este redus, ceea ce îl face ideal pentru o plimbare de weekend.

Puncte de interes

 • Lacul Snagov: Oferă posibilități de activități recreative, precum înot, plimbări cu barca sau pescuit.
 • Mănăstirea Snagov: Un loc istoric important, unde se spune că ar fi îngropat Vlad Țepeș.

Traseul Comana

Descriere

Parcul Natural Comana, situat la sud de București, este o destinație ideală pentru iubitorii de natură și ciclism. Traseul de bicicletă din această zonă te poartă prin peisaje pitorești, păduri de stejar și de-a lungul mlaștinilor, oferind o experiență de neuitat.

Distanță și dificultate

Traseul are aproximativ 20 de kilometri și este de dificultate ușoară. Potecile sunt bine întreținute, iar peisajele sunt deosebit de frumoase, oferind o evadare perfectă din agitația orașului.

Puncte de interes

 • Mlaștinile Comana: Un ecosistem unic, perfect pentru observații de păsări și alte animale sălbatice.
 • Mănăstirea Comana: Un loc liniștit și plin de istorie, ideal pentru o pauză de relaxare și meditație.

Concluzie

Bucureștiul și împrejurimile sale oferă o varietate de trasee de bicicletă care sunt perfecte pentru o escapadă de weekend sau pentru o plimbare relaxantă de după-amiază. Indiferent dacă ești un ciclist începător sau experimentat, aceste trasee ușoare îți vor permite să te bucuri de frumusețea naturii și să explorezi locuri interesante fără a te îndepărta prea mult de oraș. Alege unul dintre aceste trasee și bucură-te de o plimbare pe două roți, descoperind totodată bogățiile naturale și culturale ale regiunii.

Recommended For You

About the Author: Redacția

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *